torsdag 8 november 2007

Smask - begynnelsen

Lagets anrika historia

Säsongen HT 00 drog ett gäng skidpappor med kompisar ihop ett innebandylag. Korpbandy en gång varannan vecka gör bara gott för en växande kula. Laget bestod av rätt luriga gubbar med bra touch. De lyckades klättra ett par serier men insåg att det behövdes förstärkning. Dels beroende på manfall men även beroende på att viss spetskompetens saknades. Pontus som var hövding vidgade sina vyer och tittade runt efter skillade ungdomar på golfbanan.

Det var på det sätt jag själv kom in i bilden, jag tog även med mig min följeslagare Niklas Karlsson. Niklas vart inte långvarig utan spelade endast för klubben i 2 säsonger. Vi båda debuterade säsongen HT 03. Det var nu det satte igång, vi klättrade direkt upp till div 2 men var bara där och vände. Samma visa de två nästföljande säsongerna, upp och ner. Allteftersom började gubbarna hoppa av och yngre spelare kom in i laget.

Några av de yngre spelare som någon gång dragit på sig en MASKtröja är,

Kristoffer Andersson f.86
Niklas Nilsson-Alm f.86
Patrik Nilsson-Alm f. 86
Mathias Johnson f.78
Johan Buskas f.84

Tack till er, men nej tack.

Säsongen VT 07 började vi få ett riktigt vasst lag i och med värvningarna av bröderna Sävström samt Fredrik "Freddan" Söderström. Den ordinarie truppen bestod nu av 5 yngre spelare samt 3 äldre. Efter 2 säsonger i mitten på div. 3 lyckades vi äntligen ta hem serien (samt de 4 översta placeringarna i poängligan) och klättra till div. 2.

Under sommaren meddelade de äldre spelarna förutom väggen Mats Andersson, att de ville spendera mer tid med familjen och var därför tvugna att lämna laget. Eftersom de äldre spelarna stod för betalningarna är de saknade, inte bara i defensiven utan även som investerare.

Efter säsongen bestod laget av fem spelare, vi kände att en sjätte vore bra. Frågan gick i tur och ordning till Niklas Karlsson, Markus Modig och även Johan Friberg fick en förfrågan. Nej från samtliga gjorde att vi förlikades oss med tanken att vi skulle få klara säsongen med 5 spelare. Att orsaken till deras nej var patetisk gjorde oss bara än mer bittra. Med en vecka kvar till seriepremiär gjorde surrkungen (Adam Grünerwald, återkommer om honom) ett desperat sista försök. Det gick hem Karlsson ville vara med och köra. Automatiskt ville nu även Modig vara med, Fido? Modig blev placerad som förste reserv.

Nu var säsongen igång. Vi visste att vi hade ett bra lag och satte som målsättning att gå obesegrade genom serien och därmed avancera till Div 1.

En utförlig presentation om varje spelare kommer vid tillfälle.

// Kalle #10

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ok att jag ligger så långt efter i poängligan att jag knappt syns, men jag kunde väl ändå få nämnas vid namn...... eller åtminstone som försvunnen eller efterlyst.

/MVH Freddi-gol

Smask sa...

Du får läsa igen! Du slarvläser!!!
Snart kommer en spelarpresentation på dig också.. måste bara hitta passande bild!

Anonym sa...

När fan har jag sagt att jag ville va me?????? är för bra för denna serie!!!!!!!!